söndag 15 maj 2011

Hördu Ehsanullah, självmordsbomba dig själv nästa gång!

Skrev det här inlägget i fredags men av någon anledning gick det inte att publicera:
Mitt försök att vända på dygnet förstördes av en slagborrmaskin som sakta hackade sig in genom grannens vägg och in i mitt huvud.
Att jag sen slår på datorn och möts av nyheten att två självmordsbombare har tagit minst 80 människor med sig in i döden som hämnd för att Usama bin Ladens bitit i gräset gjorde knappast morgonen bättre.

Tre saker slog mig direkt:
1: Har ingen berättat för talibanernas pakistanska gren att det var USA som fick Pakistan armé framstå som inkompetenta clowner genom att ta sig in i landet bakom ryggen på dem, döda bin Laden och ta sig ut innan det pakistanska flygvapnet hade fått upp ett enda plan i luften?
Att ge sig på Pakistans armé är som att sparka på ett redan liggande mobbingoffer.
2: Pakistans talibaner stalesman Ehsanullah Ehsan säger: ”Det här var den första hämnden för Usamas martyrskap. Fler och större attacker är att vänta i Pakistan och Afghanistan”.
Om Usama har blivit martyr genom att dödas av den stora satan, borde det inte firas i stället? I deras ögon befinner han sig i paradiset som närmast kan liknas vid en orientalisk bordell.
3: Även om muslimsk terrorism är ett stort problem för väst så bleknar det i jämförelse med riskerna vanliga fredliga muslimer i muslimska länder lever under att dödas av andra muslimer. Bara de senaste fyra åren har 4300 personer dödats i Pakistan i självmordsbombningar. Självklart går det att se kopplingar till detta och de 20.000 koranskolor som präglar barn till religiös underkastelse från tidig ålder.
Hur dessa problem skall mötas i religiöst extremistiska helveten på jorden som t.ex. i Iran, Afghanistan, Pakistan och Saudiaraben är en svår nöt att knäcka men det är viktigt att vi som står utanför och ser in erkänner problemet och kopplingen mellan det som står i Koranen och de handlingar de inspirerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar