fredag 20 maj 2011

Den fantastiska Muhammed och armageddon. - Del 1

Idag är det den internationella "Everybody draw Muhammed day".
En mycket viktig dag som kommer att firas till den dag då karikatyrer på Muhammed är lika avdramatiserat och riskfritt som att rita karikatyrer på guden Shiva.
Hur man gör en karikatyr på guden shiva är i och för sig en bedrift i sig då "förstörelsens och skapandets gud" redan ser ut som om en hippie anno 1968 skulle gå lös med en burk fingerfärg beväpnad med ett kalejdoskop och burk med Peyote.
Nu kan man skratta åt alla teckningar som görs av Muhammed men upphovskvinnan till draw mohammed-day, Molly Norris, numera lever under ständigt dödshot. Bland annat så har det uttryckts direkta dödshot mot henne i Al-qaidatidningen Inspire.
Det är fredag kväll och jag tänkte inte skriva mer om det här just nu. Men är det inte konstigt att Everybody draw mohammed day infaller dagen före den kristna apokalypsen?
Enligt den kristna predikanten Harold Camping är det i morgon exakt 7000 år efter syndafallet och den dagen då de rättrogna skall lämna jordelivet och börja sin färd mot himmelen. Jag hoppas att Harold har räknat med att Noa levde i Europa och att hans 21:a maj även kommer vara 22:a maj i mellanöstern... men jaja... han får nog ihop det på något sätt, även efter 21:a Maj.
Även om Harold Camping ses som en isolerad galning så är hans tankegångar centrala för alla religioner; föraktet för jordelivet, önskan att få dö och påbörja ett evigt liv. Mer om det i morgon som sagt.. blir nog zombiefilm ikväll i väntan på zombie-jesus. Men sist men inte minst; I give you:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar