tisdag 11 oktober 2011

Sverigistan - Bra artikel om Sveriges religiöst färgade narkotikapolitik.

En så förbannat bra debattartikel av Alexander Bard och William Petzäll.
I Sverige är vi vana att slå oss själva för bröstet och tycka att vi är bäst på allt. Men att säga det om och om igen likt ett Hare Krisna gör det nödvändigtvist inte sant.
Sverige är ett idiotland när det handlar om narkotikapolitik. När ALL forskning pekar på att skadereduseringspolitik har betydligt bättre resultat för människors liv och hälsa och dessutom för samhällsekonomin än den repressiva nolltoleransen väljer våra politiker det senare.
I ett land som är bland det mest sekulära i världen har vi fortfarande inte bestämt oss om huruvida ett narkotikaberoende är en sjukdom som skall behandlas eller en synd som skall straffas.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Sveriges narkotikapolitik kommer att ses med samma nedlåtenhet och skamsna ögon som vi nu gör på steriliseringspolitiken.
Människor dör, ja dör i verkligheten för en principfråga. Jag tycker de ansvariga politikerna borde ställas till ansvars och det omgående. Dra Flippa Reinfeldt till domstolen... gärna så snart som möjligt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar