tisdag 11 oktober 2011

En sista spik i 9/11-truthkistan med hjälp av Svenska akademin.

En kompis skickade den här videon till mig för någon vecka sedan.

Här försöker 9/11-truth-anhängare förklara varför människor i gemen inte köper att attacken mot Pentagon och World Trade Center var en konspiration från George W Bush administration.
Notera hur de i de första sekunderna av videon totalt avfärdar möjligheten att man skulle kunna vara helt införstådda i deras argument men att avfärda dem som verklighetsfrånvända.
Märk väl att de inte under en enda sekvens i videon argumenterar för sin ståndpunkt utan bara förutsätter den som en sanning. Hela videon är egentligen the oldest trick in the book. De slänger skit på sin motståndare och när gör man det? När argumenten tryter.
Se 8.40-9.43 och lyssna som om han pratar om sin egen rörelse. Visst är det träffande? Argument du kan använda för alla sidor i en konflikt är inte bra argument.
Som om inte det skulle vara nog för att avfärda rörelsen som sekteristisk hittade jag ytterligare fyra punkter som kan vara värd att nämna.

1: Den viktigaste principen för en sekt är tydliga "Vi" och "Dem"-kontraster, in och out-grupper. CHECK!
2: Absoluta sanningsanspråk. CHECK!
3: Vara helt ointresserad av motargument och ställa frågor utan att vara intresserad av svaren. CHECK!
4: De lägger argument i sina munnen på sina motståndare. CHECK!

Både punkt 2 och 3 hittar du exempel på mellan 11.30-11.42.

Samtidigt utanför i den verkliga världen fortsätter deras meningsfränder att argumentera för samma sak.
 


Ja jag vet att jag spelar lite på karaktärsmord jag också... men det får de bjuda på.

Ett sista argument mot denna galna hypotes om en statlig konspiration.
Minuterna före tillkännagivandet av Tomas Tranströmmer som vinnare av 2011 års Nobelpris i litteratur ökade spelet på honom chockartat till den grad att det nu har satts igång en utredning om det förekom läckor från svenska akademin.
Är det Peter Englund som är läckan kanske???

Så här skriver aftonbladet:
"Men även Christian Bönnelyche, Sverigechef på spelbolagen Expect och Betclic, är övertygad om att information kommit ut under förmiddagen:
– Att hålla en hemlighet mellan 23 personer i tio dagar är inte så lätt. När det finns ett antal personer som vet kan någon ha råkat nämna eller antyda något.
– Det kan också vara så att någon oturligt lagt något papper ifrån sig, eller att någon överhört ett samtal."

Så för att tro på 9/11-truth hypotes måste du alltså tro att samtidigt som det är omöjligt för 23 personer att hålla en hemlighet i 10 dagar är det fullt rimligt att den arbetsstyrka som det skulle krävas att administrera och praktiskt rekvirera, transportera och aptera enorma mängder sprängämnen i fyra välbevakade byggnader, latja bort tre linjeflygplan och ersätta dem med missilbärande militärflyg och flyga in dem samma byggnader utan att en enda... EN ENDA person skulle ha läckt, pratat för mycket på fyllan, lagt ifrån sig något papper eller att någon av dessa hundratals personer som det skulle krävas skulle få dåligt samvete och berätta. Att man kan tro på denna galenskap utan en direkt källa på 15 år kan bara liknas vid en extremt religiös övertygelse... Och ni vet ju vad jag tycker om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar