söndag 17 juli 2011

Yttrandefrihet vs. Islamiska konferensen 1-0

En sån underbar söndag! Vaknade till nyheten att den Islamiska konferensens (ett 50-tal muslimska länder) försök att påtvinga sin 600-tals syn på yttrandefriheten genom att "korrigera" artikel 19 i FN:s dokument om de mänskliga rättigheterna misslyckades.


Artikel 19 lyder:
”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.”

Jag har tidigare skrivit om OICs (Islamiska konferensen) försök att påtvinga sina religiöst motiverade yttrandefrihetsbegränsningar på resten av världen vilket naturligtvis (som debattklimatet kräver) startade en ännu inte avslutad diskussion om islamofobi.
De förlorade den här gången men lika säkert som könsherpes kommer de tillbaka så passa på att säga; "Jehova är en megalomanisk och sadistisk psykopatgud, Muhammed var pedofil och att Ganesha bara är Buddha med elefantmask", för man vet aldrig hur länge du har rätt att göra det.
Som sagt, frihet är friheten att säga att 2+2=4, oavsett av vad en massa skägg i den islamiska konferensen tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar