tisdag 21 juni 2011

2 st vinklar på att ta den i tvåan...om man är man.

Ibland kan jag undra varför homosexuella kämpar (kämpade i sverige) för rätten att gifta inför en gud som uppenbarligen hatar dem. I ärlighetens namn verkar Jehova vara mer äcklad av bögeri än girl on girl action då lesbianism bara i en enda kort passage omnämns och föraktas. Men om gud inte gillar att ta den i tvåan borde inte de som faktiskt vill det få bestämma över sin egen ringmuskel? Nix... I mosebok numero 3 jämför man manlig homosexualitet med tidelag; sorry gays men ni är inte välkomna i guds rike. Ni skall vara glada om Gud inte väljer att förinta er som han gjorde med Gomorra och Sodom. För övrigt vill mitt rättstavningsprogram ändra "Sodom" till "Sodomi" vilket ytterligare understryker min poäng.
I stora delar av västvärlden har en sekulär moral präglat samhället de senaste årtionderna. Vad två människor med egen vilja gör i sänghalmen har bara de med att göra, inte någon tjuvtittande bronsåldersgudomlighet.
Likt ett sönderskjutet flygplan slänger kristendomen ut mer och mer av sitt bagage för att hålla sig flygande en liten stund till. Om vi bortser från den dogmatiska katolska kyrkan som så sent som 1992 bad om ursäkt för sin behandling av Gallileo Gallilei och erkände att hans teori om jordens form var rätt så har många kristna samfund öppnat upp för rumpryttare, dock med vissa förbehåll.
Låt mig t.ex. presentera en av världens största kyrkor; den anglikanska kyrkan med surkarten Queen Elisabeth II som supreme governor.

De har just beslutat att:
Bögar får vara präster OM de inte är praktiserande bögar.
Bögar får gifta sig OM de inte bögar praktiskt.

Kanske borde säga att kvinnor fortfarande inte får vara präster men som kompensation kanske de får ligga med varandra, vad vet jag?

En annan sak som jag avskyr med religion i allmänhet är högfärdighet, förakt och avsky dolt under en yta av fromhet och ödmjukhet. Möt Stanley Sjöberg. Präst i centrumkyrkan och fromheten personifierad. Se med vilket eftertänksamt lugn han säger de mest vidriga och avskyvärda saker om människor som han anser vara sjuka alternativt en produkt av gifter som förändrat vår arvsmassa.


Nej, Stanley sjöberg dömmer inte. Han är bara frivillig slav och överlåter dömandet till universums osynlige härskare. Men att underkasta sig ett svin till gud, är inte det i sig ett godkännande av den gudens moralsystem?
Vad han säger implicit är att om du inte får guds nåd har du själv förskjutit dig från honom och kan se fram emot en sjö av eld och en evig tortyr.
Grattis mina kära homo-vänner, se till att ni blir begravda med den högsta solskyddsfaktorn, ni kommer behöva den.
Men misströsta inte, Ill see you all in hell... och stanley sjöberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar