söndag 29 april 2012

Reepalu gräver djupare.


Den ständigt kränkande och kränkte starke mannen i Malmö fortsätter måla in sig i P1 morgon.
Gång på gång har Illmar Repaluu blivit kritiserad för sin bristande förståelse för den judiska befolkningens situation i Malmö.
Peter Wolodarski samlade några av Repaluus uttalanden i den här artikeln.

"Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö" (Reepalu intervjuas av brittiska Sunday Times, 21/2 2010).


"Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda.” (Reepalu likställer den judiska nationella strävan med hatet mot judar, Skånska Dagbladet 27/1 2010)."

"SD:are har infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat." (Reepalu i tidskriften Neo).

Illmar menar att han ständigt blir missuppfattad och missförstådd. Visst, det kan finnas fog för att vissa högerskribenter ser en skadeskjuten glappkäft och passar på att läsa in mer i vissa citat än vad som verkligen menas.
Men vad som är smärtsamt tydligt är att Illmars har drabbats av hjärnkramp vad gäller konflikten i Israel. Han ser det som en konflikt med en enda ond sida, Israel, vilket visar sig i intervjun i P1 morgon.

Lyssna: Intervju med Ilmar Reepalu

Jag trodde inte det var sant när han i meningen efter att ha gråtit ut om att ha blivit felciterad/missförstådd säger (vid ca 3 min i i intervjun) att Imamer skall predika att det inte är judarna i Malmös fel vad den israeliska armén gör.
Ja, visst vore det fantastiskt men tyvärr visar det på Illmars ensidiga syn på konflikten.
Hade han utöver detta begärt samma självrannsakan hos muslimerna som han begär hos judarna hade allt varit frid och fröjd.
Hade han begärt att imamerna i Malmö skulle predika att muslimer världen över skall ta avstånd från Hamas som hänvisar till "sion vises protokoll" och som har ett uttryckligt mål att förinta Israel och "putta ut judarna i medelhavet" så hade han återfått viss trovärdighet.

Men nej, Illmar gräver djupare och underlättar för alla som ser antisemitismens fula nuna hans annars så sköra person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar