fredag 3 februari 2012

Kan en SD:are komma med en god idé? Fråga David Brent.

Den här bilden föreställer Islams grundare Muhammed.
Svaret på den frågan är ett rungande JA! För jag håller nämligen med David Brent, den pinsamma chefen i The office, I hans bevingade ord: A good idea is a good idea forever.

Visst kan det sticka i ögonen på dem som bedömer avsändaren och inte det avsända men förstår man inte vikten av det fria ordet så kanske man skall flytta till ett land där rätten att fritt få uttrycka sina politiska åsikter är högst begränsade. Egypten kanske...

I vilket fall som helst så blir det ingen utställning av Lars Vilks rondellhund i rikstagen efter att alla partier går emot förslaget som kom från SD:s Björn Söder.

"Kvalificerat trams", tycker Anders W Jonsson (C). "Onödig provokation mot muslimskt troende", anser Mats Odell (KD) medan Hans Linde (V) avfärdar förslaget som "medieutspel".

Annat ljud i skällan var det 1998 när Elisabeth Ohlson Wallin fick ställa ut sin bildserie föreställande olika bibliska situationer fast i homoerotisk tappning. De kristna rasade så mycket som kristna kan rasa. Dåvarande biskopen i Uppsala stift, Tord Harliln, motsatte sig utställningen och kallade den "I bästa fall är det dålig teologi, i värsta fall är det hädelse". Påven ställde in ett planerat besök men inget att dessa krav och sårade känslor lät påverka rikspolitikerna (förutom KD förstås och vissa från det borgerliga blocket) utan det struntades i dessa kränkta stackare och Elisabeth välkomnades med öppna armar.
Även jag välkomnade utställningen för ni vet ju att:
A good idea is a good idea forever.


Fast forward ca 15 år och byt religiösa grinollar och vi får en helt annat diskussion, nu är det en "onödig provokation".
Om någon blir provocerad över en teckning så låt personen bli det! Hur svårt skall det vara att förstå?!? Om människor runt om i världen demonstrerar, terroriserar och mördar andra människor så är det DERAS ansvar inte vårt. Vi bor i ett land som ALDRIG har behövt gå i krig för att skydda våra demokratiska fri och rättigheter. Inte konstigt att vi inte ser ett hot mot demokratin trots att det står och hånskrattar och rakt upp i ansiktet.
Att ge vika för extremisters hot eller önskan om att inte bli kränkta är att låta terrorism fungera och vips är du medskyldig till nedmonterandet av ett fritt samhälle.
Vad hade de resterande partierna i rikstagen sagt till Galileo Galilei innan han presenterade den heliocentriska världsbild för påven? Hade de förbjudit honom om de hade kunnat för att han skulle kränka hela den kända världen?  Deras motsvarigheter i dåtidens vatikan blev verkligen kränkta, till den grad att de under hot om dödsstraff tvingade Galileo ta tillbaka sin teori
.
Faktum är att vi klarar oss utan att veta att jorden cirkulerar kring solen men vi klarar oss inte utan yttrandefriheten. Att sju av åtta riksdagspartier inte förstår det gör mig mörkrädd, på riktigt.
Vill vi ha en debatt där vi slipper foliehattar som skriker om islamiseringen och muslimska konspirationer ett ta över europa så måste vi sluta behandla Islam som om muslimer inte skulle kunna vara lika sekulariserade som "kristna" svenskar.


Skall det vara SD som försvarar yttrandefriheten i det här landet, är det så illa?
Yttrandefriheten måste vara absolut och gälla ALLA religioner, filosofier och livsåskådningar för, och låt oss säga det i kör; A GOOD IDEA IS A GOOD IDEA FOREVER!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar