onsdag 18 januari 2012

Visst är det märkligt...

...att de som skriker högst om att Sveriges militära närvaro i Afghanistan skall dras tillbaka även är de som skriker högst om kvinnors rättigheter? En förutsättning för en feministisk kamp för lika lön för lika arbete är att kvinnor överhuvudtaget får arbeta.
Att tro att ett land som styrts efter 600-tals principer under kort tid skall omvandlas till en demokrati som respekterar allas lika värde är like orealistiskt som dumdristigt.
Det är synd att så är fallet men utan den amerikanskledda invasionen 2001 hade kvinnor fortfarande fått halsen avskuren på fotbollsstadion i Kabul för brottet att bli våldtagen.
De som tror att man skall kunna bekämpa ett gäng beväpnade religiösa fanatiker med gud på sin sida med ickevåld har sin förbannade skyldighet att ställa sig först i ledet.
Nej vi skall vara stolta över att vi har soldater som är beredda att riskera sina liv för att andra människor skall få det lite bättre.
Utan en överlägsen militär styrka på marken skulle inget civilt arbete för män och kvinnors lika värde kunna utföras. Förhoppningsvis kommer kvinnorna (och förhoppningsvis även männen) i Afghanistan snart ha lyxen att kunna kräva lika lön för lika arbete.


Se hela programmet om kvinnorna i Afghanistan här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar