torsdag 12 januari 2012

Polis, polis, potatis....idiot.

I sökandet efter en försvunnen 80-årig man sökte polisen efter en "Blått hus" efter tips från en sierska. Kort sagt, man lade resurser på att kontrollera ett tips som var lika förankrat i verkligheten som det hade varit att rådfråga en magic eight ball.
Den magiska 8-ballen har alltid svar på dina frågor.

Så lite andlighet skadar aldrig någon?
Tänk om 100% av resurserna hade satts in i sökande som hade verklighetsförankring, då kanske den 80-åriga mannen hade varit hittad nu.
Vad värre är att den förhoppningsvis snart sparkade Länspolismästaren i Värmland, Dan Persson, försvarar tillvägagångssättet. I DN säger han att:


– Tips som kommer in får man alltid värdera. Detta gäller dels ur en verksamhetssynpunkt, men även med hänsyn till anhöriga, säger han.

Ja, klart man skall värdera det... som det totalt värdelösa tipset det är.
Problemet med sierskor är att de bara tillgodoräknar sig de gånger du har rätt. Sannolikheten att den försvunna mannen verkligen är i eller i närheten i ett blått hus är inte noll precis som den inte är noll för att han är i ett rött, grönt eller gult hus.

Men kan vi komma överens om att vi lägger den här historien i sierskornas fail-hög?

1 kommentar:

  1. Kan verkligen inte svara på varför jag klickade in på en artikel om Eddie Meduza. Det är ju nåt 10-årsjubileum efter hans död och hans före detta assistent/turnéledare styr upp det. I slutet av intervjun med honom stod det här sjuka stycket text

    "Hade du velat försonas med honom [Eddie] innan han dog?"
    – Vi sågs några gånger men fick aldrig chans att prata så mycket. Idag har jag kontakt med både honom och Micke Dubois, som också var med på turnén ”Griståget”, via ett medium. De har båda sagt att de har det bra och att de var klara med jordelivet.

    SvaraRadera