torsdag 11 augusti 2011

Det är ett mirakel!!!

Idag skriver Aftonbladet om ett mirakel.
Vad är detta underverk då?
En pojke vid namn Dale Ostrander fångades i en underström när han lekte på stranden. Hans livlösa kropp hittades efter 20 minuter och i ambulansen var han kliniskt död. Man fick dock igång hjärtverksamheten och efter fem dagar i koma vaknade han upp.
Nu menar familjen och praktikant-journalisten Niklas Eriksson att detta är ett mirakel.
Ett mirakel är ett underverk, ett guds ingripande i den naturliga ordningen.
Inget ödmjukt tack eller ens ett uppmärksammande av läkarvetenskapen eller till de läkare som gjort sitt bästa för att Dale skulle överleva.
Om det här är guds ingripande, vad innebär det då när barn drunknar eller dör på andra horribla sätt? Vad innebär det när någon "mirakulöst" räddas efter att ha varit död och vaknar upp till ett liv med grava hjärnskador? Är det då guds straff?

Det här är the never loosing battle som religioner för...
You´re blessed if you do and you're blessed if you don't.

4 kommentarer:

 1. ja, fy fan vad jag hatar alla jävla mirakel överallt. jag har själv blivit "utsatt" för det...en ansenlig mängd människor har kallat det ett mirakel att jag överlevde när jag hoppade från femte våningen. och jag undrar, precis som du, var credden till läkarna är. en operation, den mest kritiska, pågick i drygt 10 timmar och det var 13 pers. som jobbade med mig.

  hade igen hittat mig och jag ändå hade överlevt trots att organ hängde utanför kroppen och ryggmärgen var avskuren på flera ställen, och jag ändå hade tillfrisknat utan att ens behöva uppsöka vårdcentralen, då först kan vi börja tala om mirakel.

  SvaraRadera
 2. Shit Lina... Vet inte vad jag skall säga.
  Hoppa från 5:e våningen låter som en början på sjukt dåliga nyheter.
  Skönt att du överlevde, sådana som du behövs det fler av!

  SvaraRadera
 3. Kan det inte vara ett mirakel eftersom Gud hade förberett dessa läkare? Eller var det bara tur som gjorde att du överlevde, fast du egentligen skulle ha varit död? Jag tror att Gud hade en mening med att hålla dig,vid liv, jag tror att han har planerat något för dig. God bless och ha en fin dag. Vi kanske syns i himmelen någon dag :)

  SvaraRadera
 4. Amalia Conrad: Menar du i så fall att varje gång någon dör i en olycka så har gud inte förberett läkarna? Gör det då inte honom personligen skyldig en massa onödigt död och lidande?
  Fin gud du har du...
  Chansen att vi kommer att ses i något gudomligt tivoli där alla bara har en uppgift, att prisa vår ledare gud, är lika med noll.
  Vill du dock åka till ett land som styrs med samma princip och få försmak av vad din "himmel" kommer vara så ta första flyget till nordkorea.

  SvaraRadera