torsdag 11 augusti 2011

"Blunda och tänk på England."

(obs, tycker du att det är tråkigt att läsa så rekommenderar jag att du går ned direkt till youtubeklippet...)
Det är faktiskt inte kravallerna i England jag skall avhandla här även om det känns väldigt lockande i dessa tider.
Nej, "blunda och tänk på England" var ett råd rörande sex som Queen Victoria gav en av sina kvinnliga undersåtar.
Men det är inte bara gamla mossiga drottningar som undertrycker den mänskliga driften att, om inte nödvändigtvis avla fram barn så åtminstone ingå i aktiviteter som kan ge upphov till vår arts fortgång... eller inte om man vill ligga med samma kön...
I och med att denna drift är så stark att alla andra drifter i vissa stunder blir sekundära har religiösa tokstollar gjort vad de har kunnat för att skuldbelägga och undertrycka sexualiteten. I och med att de flesta religionerna (de abrahamiska i synnerhet) ser på kvinnan som ett nödvändigt ont, fresterskan som drog/drar mannen i fördärvet har stora ansträngningar gjorts för att smutskasta det kvinnliga könet (ja bokstavliga könet, vaginan!!!) och som Christopher Hitchens så briljant uttrycker det; "The religious view it as a one way street".
Nu senast är det den muslimska Römosseskolan i Göteborg som inte tillåter de tjejer som har mens att gå i moskén.
När vi ändå är inne på Islam så har den gått några steg längre än kristendomen (lugn alla, jag skall inte bara hacka på islam... jag vill inte riskera att orsaka en ny massaker) och sett till att kvinnor slås in i små tygpaket så att de inte än en gång frestar mannen. Nu när han slipper se kvinnor kan han lugnt fokusera på hur han skall underkasta sig gud och inte vem han vill ligga med härnäst.
Vad som händer med kvinnor som måste kämpa med sin gudstro när hon kan se (nästan) hur mycket hud som helst på alla snygga män förtäljer varken koranen eller Haditherna.
Om jag för säkerhets skull går över till kristendomen så är det få snedsteg inom den religiösa världen som kan mäta sig med misstaget att helt undertrycka den mänskliga sexuella driften. Resultatet av att påtvinga män en livstid av blåballe (som vi säger i Norrland, eufemism för sprängpung) behöver vi kanske inte diskutera mer ingående än att övergrepp mot barn verkar vara mer regel än undantag. Att katolska präster runt om i världen har gjort frasen "man tager vad man haver" lite läskigare än vad den borde vara är det minsta vi borde oroa oss för.
Att dessutom den nuvarande påven har gjort sitt bästa för att skydda sin kyrka istället för att lagföra pedofilerna och skydda barnen kan läggas till den långa lista av brott den katolska kyrkan är skyldiga till.
Är den protestantiska kyrkan oskyldig? Självfallet... Inte.
Historiskt sett har sexualiteten kontrollerats genom att prästerna tvingat sina undersåtar att lägga korten på bordet i husförhöret. Att inte berätta är att ljuga och att ljuga gav dig en enkelbiljett till det brinnande infernot. Vi har självfallet tusentals sekter som på ett eller annat sätt har bejakat sexualiteten (mormonerna, korpelarörelsen m.fl.) men alla med en sak gemensamt, alltid på mannens villkor.
Men tro inte att det bara är de abrahamiska religionerna som vill få dig att känna dig som bottnen på en bajjamajja bara för att du vill ligga någon gång i månaden... I give you:


Sheik Yousuf Al-Qaradhawi är ingen marginell muslimsk fanatiker. Han är ansedd som en av de mest lärda inom den sunni-muslimska världen så händerna på täcket tjejer!


Christopher Hitchens ångar på mot Joseph RATziger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar