söndag 11 december 2011

Topp 5 fail-bombarna, dagen till ära.

Idag är det exakt ett år sedan Sverige förlorade sin självmordsbombar-oskuld. De intet ont anande julhandlarna på Drottninggatan hade dock tur då den valhänta klantskallen Taimour Abdulwahab endast lyckades få med sig själv till andra sidan. Jag tänkte faktiskt inte raljera så mycket om det här utan försöka se det hela med lite mer positivt perspektiv.
Humor är ett viktigt vapen i kampen mot totalitära rörelser vare sig de kommer från extrem-högern/vänstern eller religiösa grupperingar. Att poängtera ytterligheternas galenskap är alltid kul och man skall inte underskatta vikten av hånets exkluderande kraft.
Därför tänkte jag lista de topp 5 mest failade terrorist-bombningarna som även om man hade varit starkt troende muslimsk fundamentalist borde ha sått ett frö av tvivel om huruvida man har gud på sin sida eller ej.
Jag vill gärna att ni lyssnar på Benny Hills theme song när ni läser... ja, då kör vi:

5. Faisal Shahzad
Denna stackars krake försökte 2010 spränga en bil full av bensin, propan och konstgödsel på det turisttäta Time Square. Tyvärr hade han hade blandat bomben fel och bland annat trott att sockerbaserat konstgödsel skulle fungera lika bra som konstgödsel baserat på ammonium-nitrat... ajaja Faisal. Så går det när man inte gör läxan ordentligt.
Det ironiska med detta dåd är att ett av hans motiv skulle vara att hämnas för att South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone hade illustrerat profeten Muhammed iklädd en maskotkostym.
Numera går deras broadwaymusikal "The book of mormons" för fulla hus bara ett stenkast ifrån brottsplatsen och anses vara den mest framgångsrika musikalen på många år. Men man kan undra när den mormonska hämnden kommer för det illdådet?
4. Richard "Skobombaren" Reid
På ett plan mellan Paris och Miami började passagerarna klaga på röklukt. En uppmärksam flygvärdinna upptäckte när Reid försökte tända på en stubin till en bomb gömd i sina (tillsynes) Buffalo-skor. Vet inte hur han hade tänkt att komma in i himmelen med dessa missfoster till högklackade monsterskorna men kanske är Allah en platinablekt 90-tals fjortis... vem vet.
Reid, medlem i Al-Qaida, är numera dömd till livstids fängelse utan möjlighet till frigivning. Ingen vi behöver bry oroa oss för längre.


3. Kafeel Ahmed och Bilal Abdullah
Ungefär kl 15.00 en Juni Lördag 2007 kom mörkgrön Cherokee Jeep körande i medelhög hastighet mot Glasgows flygplats. I bilen sitter dessa herrar med drömmen om att få dö en ärofull död.
Jeepen är fylld med bensin och propan. Dessa herrars glada humör kan dock inte ha varit långvarigt för bilen stoppas av de hinder som finns utanför entrén just för att stoppa bilar. Bilen sätts i brand och ut faller Kafeel och Bilal brinnande och skrikande "Allah". De borde ha räknat med att Glasgow är en av Europas mest våldsamma städer (har varit där själv sju gånger och aldrig åkt därifrån utan att ha sett ett ordentligt gatuslagsmål) så när den brinnande Bilal försöker slåss med polisen får han ordentligt med stryk av många män från allmänheten som inte gärna missar ett tillfälle att leverera ett antal välriktade knytnävsmackor. Hela händelseförloppet var en mer brutal version av Papphammar.2. Taimour "Timebomb" Abdulwahab
Då kommer vi till vår egen klåfingriga hjälte som var arg för att en man hade ritat en teckning han inte gillade. Som hämnd skulle han ta med sig så många oskyldiga kvinnor, män och barn i döden. Han hade tillverkat en bilbomb som bara fungerade tillräckligt för att polisen skulle förstå att något skumt var på gång. När han sedan gått några hundra meter längst Drottninggatan och desperat försökt detonera de sex rörbomberna han hade runt midjan valde han av någon anledning att vika av ned på Bryggargatan där bara en av bomberna utlöstes tillräckligt långt bort från folkmassan så att ingen skulle bli skadad men ändå tillräckligt kraftfull för att han själv skulle stryka med. Visst lille Taimour, du har Gud på din sida... visst visst...

1. Umar Farouk "Kalsongbombaren" AbdulmutallabVi känner alla till vad dessa Islamister förväntar sig för belöning när de dör för sin tro. Förutom floder av mjölk och honung så väntar de sig en mindre armé av oskulder som knappast kommer vara det så länge till om dessa sexuellt undertryckta individerna får som de vill. Umar var nog ganska säker på att behålla sin oskuld i jordelivet för annars hade han inte valt att stoppa en sprängladdning i sina kalsonger. Men tyvärr blev det lose-lose för denna stackars yngling då bomben bara orsakade ett brännskadat kön. Inga oskulder i paradiset och inget kön i jordelivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar