torsdag 10 november 2011

Dessa jävla charlataner och jävla Cissi Wallin.

Jag är så förbannat dålig på att uppdatera. För mycket jobb och för få lediga stunder att spy galla över allt som måste spys över. Men lugn det kommer mer...

Igår kväll pissade någon fotogen över mitt brinnande hat för dessa bluffmakare inom den så kallade alternativmedicinen. Likt smutsiga gamar cirklar de runt förstörda människor som desperat försöker klänga sig kvar vid ett sista hopp när de fått tragiska besked om att slutet på deras liv är nära förestående.
Må de för evigt brinna och leva alla helvetes kval. Det här är ondska, REN ondska. Vare sig de är bedragare eller i bästa fall självbedragare.
Kvällen började med TV3s granskande program "Sanning & Konsekvens". När jag trodde livet hade börjat återkomma och blodet i mina ådror slutat koka började TV4:as "Kvällsöppet" där lägstanivån sänktes ytterligare. Inslaget börjar vid 24:00.

Kv%C3%A4lls%C3%B6ppet%20del%204

Jag är så förbaskat less på den svenska godtrogenheten och respekten för människors tro.  Vad jag inte kan förstå är varför ingen stoppar Jan Oleby, denna tokfarbror till healingläkare vid hans första andetag då han säger; "Jag bedriver andlig healing"?
Stopp stopp stopp, det finns inte och har aldrig funnits några belägg för att det existerar en andevärld. Innan du fortsätter besmitta vår gemensamma luft med bajsångor så belägg först andevärlden, lyckas du med det så kan du försöka belägga healingen.
Det enda vettigt detta babblande inferno säger är; "Jag lämnar mitt intellekt".
Han använder sig av ett gammalt retoriskt trick då han hela tiden frånsäger ansvar genom att kalla sig för "neutralt" medium, som om han är opartisk och "Kalla det andevärlden om du vill" som om det inte är han som säger det. Jag orkar inte fortsätta att bryta ned mer vad denna dyngspridaren säger utan går vidare till nästa dyngspridare... Cissi Wallin, den vandrande vindtunneln.
Hennes min illustrerar ungefär hur clueless hon är i ämnet. Ledsen för den enkla poängen men jag kunde inte hålla mig.


Cissis topp två och en halv kommentarer:

1: "Jag tycker absolut att saker skall granskas men det var inte så länge sen akupunktur ansågs vara totalt humbug."

Svar: Suck... Läs här.
NEXT!!!

2: "Även om healing inte är bevisat så finns det inga skadliga effekter heller".

Svar: Nej Cissi, det har inga direkt skadliga effekter då det saknar bevisad effekt överhuvudtaget. Men om det inte skall vara olagligt att ge människor falskt hopp och ta ogenerat betalt medan man gör det så vete fan vad som skall vara det.

3: Men hon är inte dummare än att hon har en handbroms som förhindrar att ännu dummare kommentarer slinker ut. Dock är hon inte snabb nog på handbromsen när hon säger:
"Det är heller inte bevisat att det in...." (...te fungerar).

Svar: Nej Cissi, det går inte att bevisa ett negativ. Det är personen som gör ett påstående som har hela bevisbördan. Det är därför en åklagare skall bevisa en åtalads skuld och inte den åtalade som skall bevisa sin oskuld. Den principen är lika enkel som gammal... kom igen Cissi, vi lever i framtiden!

3 kommentarer:

 1. Haha, hittade det här klippet på youtube efter en sökning på "Cissi Wallin".
  http://www.youtube.com/watch?v=XH1dIh40tYY

  "Clueless" var ordet. ;)

  SvaraRadera
 2. Aj. Det där var smärtsamt att se? Önskar jag hade en skämskudde. Men frågan är, vad gör hon i ett debattprogram? Ang. stereotyp, som hon utan belägg kritiserade, så känns det inte så värst fräscht med en lite tokig högljudd tjej med galna kläder som skall representera den unga generationen.
  Vem är hon, var kommer hon i från och varför vill någon höra vad hon tycker?

  SvaraRadera
 3. Ja, det kan man verkligen fråga sig. Hon har inget vettigt att komma med och hon är inte särskilt påläst kring ämnet heller. Ingen vet vad hon vill (vet hon ens det själv?), eller varför hon är där.

  Hittade även den här krönikan, skriven av personen ifråga om just "naturläkemedel", "healing" eller vad man nu vill kalla det.
  http://www.metro.se/kolumner/ge-naturmedicin-en-chans/EVHkhC!YySq6D6ojzqN2/

  Hon påstår att anledningen till att SD nu sitter i riksdagen är pga skepsisen mot "healing". Detta fick mig att dra på smilbanden en hel del.

  SvaraRadera